Den fineste Tesla-modellen – vår toppliste

Thomas Nymoen Lund

Om vi legger all fornuft til side og kun fokuserer på overflate – hvilken er den fineste Tesla-modellen? Innovativ, kreativ og grensesprengende: Tesla har lykkes med det meste. Men hva med utseendet?

Nå glemmer vi vanvittige hestekrefter, ladehastighet, batterikapasitet og kjørelengde. I stedet skal vi finne frem til vår indre overfladiske stemme – menneskets kanskje største svakhet – og kåre hvilken Tesla som ser best ut.

Dette er selvsagt basert på min egen personlige smak, så her er det bare å hive seg over tastaturet og fortelle meg at jeg tar feil.

Vi begynner nederst og jobber oss oppover:

Den fineste Tesla-modellen – i stigende rekkefølge

Det er ikke alt som har rullet ut av Teslafabrikken som er like vakkert, men hold ut: Det blir penere lenger ned på listen.

Tesla Cybertruck

Lansert: Kommer trolig i 2023

Nypris: trolig fra $39 900

Selges i Norge: Nei

Vi skal kåre den fineste Tesla-modellen, men vi må begynne med noe man vanskelig kan beskrive som fint. Jeg orker ikke å se på denne bilen i mer enn noen sekunder av gangen. Den minner meg om de dårligste sesongene av «Westworld» hvor futurismen skal gnis inn i hjernen din i hver eneste scene. Cybertruck er en sci-fi guttefantasi, men denne bilen er så stygg at jeg blir lei meg.

Tesla Model 3

Lansert: 2017

Nypris: fra 399 000 kroner

Selges i Norge: Ja

En fantastisk bil med enorme egenskaper, men jeg blir ikke klok på designet. Er det en sportsbil eller er det et brilleetui? Og soltaket… for deg som vil at barna dine skal utvikle synsforstyrrelser og nakkeproblemer raskest mulig. Eller for deg som vil ha oppdateringer på været hvert 5.minutt: «Mamma, nå regner det». Soltaket ødelegger alt.

Tesla Model X

Lansert: 2015

Nypris: fra 1 006 000 kroner

Selges i Norge: Ja

Den er bare kjedelig og ser ut som hvilken som helst familebil fra hvilken som helst bilprodusent. Om man vil bruke penger på et råskinn av en bil, som Tesla tross alt er, kan man vel prøve å se litt kul ut?

Tesla Semi

Lansert: 2023

Nypris: fra $ 150 000

Selges i Norge: Nei

Tesla lastebil ser ut som et tog og jeg liker tog. Så da får den godkjent, selv om den også ser litt ut som en makrell. Futuristisk design er som regel ikke pent, men her har Tesla i det minste gått for rene linjer i motsetning til geometri-katastrofen Cybertruck.

Tesla Model 3

Er det en sportsbil eller er det et brilleetui?

Tesla Model Y

Bilde av Tesla Model Y

Lansert: 2020

Nypris: fra 440 000 kroner

Selges i Norge: Ja

Nå begynner vi å gå bort fra det kjedelige, over til noe mer spennende. Fronten har et preg av tigerhai, det ser ut som bilen vil noe. Deretter glir designet dessverre over til familiebil. Og med heldekkende soltak. Jeg hater det soltaket.

Les vår test av Tesla Model Y

Tesla Model S

Lansert: 2012

Nypris: fra 990 000 kroner

Selges i Norge: Ja

Her er det tydelig at fart er i fokus og designet ligner mer på en BMW enn en Toyota (og akkurat i denne sammenhengen er det en fordel). Rattet er futuristisk og kult – om man vokste opp på 80-tallet. De tynne dekkene ser tøffe ut og jeg er svak for røde bremseklosser som vises gjennom felgene. Men det er et forbehold: Model S bør helst være i sort. Hvis ikke kan den fort havne lenger ned på listen.

Tesla Roadster (originalen)

En rød Tesla Roadster foran en bygning. Foto: Daniel Lopez fra Pixabay

Lansert: 2008

Tesla Roadster 2008 pris: Var omtrent 750 000 kroner for standardmodellen

Selges i Norge: Kun som bruktbil

Her tar vi et tydelig skritt bort fra praktisk bruk og funksjonalitet, til fordel for… kulhet! Roadster er en kopi av Lotus Elise, med masse tøffe detaljer i grill, front og bakparti. En sportsbil for de rike og kule gutta den gangen den kom på markedet. Jeg er dessverre verken rik eller kul, men jeg synes denne var ganske tøff.

Tesla Roadster (den nye)

En hvit Tesla Roadster står i en gruset oppkjørsel foran et moderne hus

Lansert: kommer trolig mot slutten av 2023

Tesla Roadster pris: Antakelig over 2 millioner kroner

Selges i Norge: Vil komme på det norske markedet

Her den: Den fineste Tesla-modellen. Nå er det på sin plass å nevne at jeg egentlig ikke liker Tesla så godt. Jeg liker gamle amerikanske biler og vil mye heller sitte i en Oldsmobile fra 1970, eller den absolutte favoritten: Ford Mustang fra 1967. Men den nye Tesla Roadster har mye av det jeg er glad i. Alle detaljer og linjer gir inntrykk av noe som går fryktelig fort, og har åpenbart hentet mye inspirasjon fra Ferrari. Dette er ikke en bil for barnefamilien, men for deg som vil kjøre elektrisk med stil. Jeg har ikke glemt soltaket, for det har Tesla insistert er deres spesialitet. Og det ser fortsatt fælt ut, men resten av bilen er fortsatt mye finere enn de andre modellene, så den fortjener førsteplassen tross alt.

En rød Tesla Roadster kjører på en vei

Gjengitt med tillatelse av Tesla, Inc.

Bildeler og verktøy

Bildeler og verktøy

Han har den fineste Tesla’n i hele by’n

– Jon Niklas Rønning

Så da er det bare å vente på neste modell som dukker opp fra fabrikken, vil Tesla fortsette jakten på familiemarkedet eller går de tilbake til røttene og lager ting de synes er morsomme?

Dersom du vil se flere bilder av de ulike modellene, kan du ta en titt på hjemmesiden til Tesla Norge.

Vi vil gjerne høre fra deg! Hva synes du om denne listen?


Topplister
brukte elbiler: En hvit elbil står med ladekabelen

Brukte elbiler: De beste kuppene

Guider
Hvilken elbil skal jeg velge

Hvilken elbil skal jeg velge?

Tester
En hvit Polestar 2

Polestar 2 test: En av de beste elbilene i mellomklassen

Topplister
Lego bil

Lego biler for voksne – fordi du fortjener det